Joulukortit on kirjoitettu, kakut on leivottu ja joulukaktus on aseteltu purkkiin.  Eikös sillä jo joulu tule?  Alku on ainakin.

                             

Tiikerikakku

Ohje on vanhasta keittokirjasta.  Olen sitä vähän muutellut, laitan kuitenkin vanhat määrätkin esille.

Vanhat määrät                                          Uudet määrät

250 g voita tai margariinia

350g sokeria                                             n.3,5 dl

400g vehnäjauhoja                                   n 5 - 5,5 dl

4 munaa

1 tl leivinjauhetta

½ dl maitoa

2 rkl kaakaojauhetta

Voi pestään ja hierotaan vaahdoksi.  Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, siihen lisätään maito, leivinjauhe ja jauhoihin sekoitettuna jauhot ja voivaahto.  Taikina jaetaan kahteen osaan ja kaakaojauhot sekoitetaan yhteen näistä osista.  Erilaista taikinaa pannaan vuorotellen voideltuun, leivitettyyn vuokaan ja kakku paistetaan hyvässä uunin lämmössä.  (Minä olen vatkannut voin ja sokerin yhdessä, lisäännyt siihen munat yksitellen ja jauhot sen jälkeen.  Paistanut olen kakun 180 asteessa vajaan tunnin.)

                                                                                

Tämä sienipikkelssi on vielä kokeilematta.  Ohjeen olen saanut äskettäin.  Ehkä sitten ensi vuonna.  Luulisin, että tämän voi tehdä myös kanttarelleista.

 

 

 

Sienipikkelsin ohje
1kg puhdistettuja ja ryöpättyjä suppilovahveroita
2dl vettä
1dl viinietikkaa
1dl tavallista etikkaa
1/4tl suolaa
5dl sokeria
10kpl mausteneilikkaa
1 kanelitanko
2kpl muskottikukkaa

Keitä näitä nyt 30min. välillä sekoittaen.Poista mausteet ja purkita kuumana.
Mausteet kannattaa laittaa johonkin pussiin/siivilään mikä kestää keittämistä,koska ne otetaan pois keittämisen jälkeen.