Latojen ja riihien aikakaudella maaseudulla elettiin pellolta pöytään. Nykyisin kaikki kiertää satoja ja tuhansia kilometrejä tehtaiden ja kauppojen kautta takaisin kuluttajille.
 
Metsästä otettiin polttopuut ja tarviskalujen tekotarpeet, pelloilta syömiset. Talot rakennettiin paikalleen. Hirret veistettiin kirveillä. Tosin ennenkin siirrettiin taloja toiseen paikkaan hirsi kerrallaan hevosvetoisesti. Talot olivat terveempiä, kun ilma vaihtui, eikä ollut kosteita tiloja sisällä. Sauna oli eri rakennuksessa ja huusi pihan perällä.
Kasvimaalta ja puutarhasta saatiin syötävät luomuna. Karjanlannalla kasvatettuna. Kaikki kynnelle kykenevät komennettiin kitkemään. Talven varalle pystyttiin säilömään kellariin ainakin perunat, lantut ja porkkanat. Kaalikin säilyi pitkään. Hilloina ja etikkasäilykkeinä säilöttiin aremmat marjat ja vihannekset. Suolatut kalat olivat hyvä lisä ruokavalioon.
Latojen ja riihien aikakaudella maaseudulla elettiin pellolta pöytään. Nykyisin kaikki kiertää satoja ja tuhansia kilometrejä tehtaiden ja kauppojen kautta takaisin kuluttajille.
 
Metsästä otettiin polttopuut ja tarviskalujen tekotarpeet, pelloilta syömiset. Talot rakennettiin paikalleen. Hirret veistettiin kirveillä. Tosin ennenkin siirrettiin taloja toiseen paikkaan hirsi kerrallaan hevosvetoisesti. Talot olivat terveempiä, kun ilma vaihtui, eikä ollut kosteita tiloja sisällä. Sauna oli eri rakennuksessa ja huusi pihan perällä.
Kasvimaalta ja puutarhasta saatiin syötävät luomuna. Karjanlannalla kasvatettuna. Kaikki kynnelle kykenevät komennettiin kitkemään. Talven varalle pystyttiin säilömään kellariin ainakin perunat, lantut ja porkkanat. Kaalikin säilyi pitkään. Hilloina ja etikkasäilykkeinä säilöttiin aremmat marjat ja vihannekset. Suolatut kalat olivat hyvä lisä
 ruokavalioon.