Puutarhan hoito on ajoittain kovaa työtä.  Varsinkin nurmikon pitäminen kauniina.  Siloin ei voi ajatella:kesä kasvattaa, talvi tallaa.  On käytävä työhön.

Kasvimaa on taistelua rikkaruohoja vastaan.  Eräs runsaskasvuisimmista on pihatähtimö.  sitä vastaan on taisteltava painiotteella, niskasta kiinni ja nurin.  Sekään ei usein auta vaan on otettava järeämmät keinot käyttöön.  Pari viikkoa hoitamatta ja maa on vihreänä mattona.  Satakunnassa kasvista käytetään monissa paikoin nimeä muro.

 

"Arho, mallasruoho, maltta, muro, vesiheinä, vesimaltta
Kuvaus:
Pihatähtimö on 1-vuotinen, usein talvehtiva rikkakasvi joka kasvaa n. 20-30 cm pitkäksi. Yleisolemukseltaan se on rento ja vaaleanvihreä. Lehdet ovat kaljuja ja useimmat ruodillisia, ylimmät kuitenkin ruodittomia. Lehdet ovat puikeita ja herttatyvisiä. Kukat ovat pieniä ja valkoisia. Pihatähtimö menestyy kaikilla maalajeilla, mutta on runsain hyvin lannoitetuilla, kosteilla, multavilla savi- ja moreenimailla olevilla lähiviljelyksillä. Valon tarve on vähäinen, mutta pihatähtimö kasvaa etenkin harvoissa kasvustoissa. Sitä kasvaa etenkin peruna-, juurikas- ja vihannesmailla, puutarhoissa, viljapelloilla ja 1-vuoden nurmissa."
 Lainaus ja kuva on www.farmit.net