Jos pitää lipstikan mausta niin sellaisen kannattaa istuttaa.  Se kasvaa vaatimattomassakin kasvupaikassa.  Kun sen kerran on istuttanut niin sitä ei tarvitse hoidella.  Sitä voi jakaa helposti. Kuivattuna lehdet ovat hyvä mauste keittoihin ja pataruokiin.  Maku on aika voimakas.

Toinen mukava maustekasvi on ruohosipuli.  Siitä saa nopean kastikkeen kalan ja perunan kanssa.  

Laitan kattilaan 

30-50 g voita,vettä, ruohosipulia,suolaa

Vaihtoehtoisesti nakkipalojen kanssa siitä saa erilaisen kastikkeen.  Ruohosipuli on mielestäni parempi säilöä silppuna pakastamalla.  En istuta tilliä ja persiljaa enää lainkaan siemenistä.  Ostan kumpaakin yhden taimipurkin, josta riittää jaettuna ja istutettuna pitkäksi aikaa. Persilja kasvaa uudestaan kun sitä leikkaa.

Ruttojuuri

Ruttojuuren kukat ovat nousseet ennen lehtiä niinkuin aina.  Aina kun ruttojuuresta puhutaan, sanotaan sen leviävän kuin rutto.  En ole sellaista havainnut.  Istutin yhden sellaisen mökin pihaan n. 5 vuotta sitten.  Kasvusto on levinnyt ympäristöön metrin verran.  Se ei ole paljon verrattuna lupiiniin.  En sitäkään koe vaivaksi.  Onhan se kaunis kasvi.Näin karussa pihassa, jossa on kiveä välillä paljon enemmän multaa, niin kaikki kukat ovat plussaa.  Mäntyjä ja katajia riittää, ja kallioita.