Kylläpä lämpimät kevätpäivät antavat odottaa itseään.  Talvipomppa päällä, pipo päässä ja hanskat kädessä.  Siinä varustus puutarhatöihin.  Omenapuiden talvivarustuksia poistin ja katkoin oksia.  Mökillä on pakko vähän aloitella kevättöitä kun en pääse joka päivä tai edes joka viikko täällä käymään.  Aurinkoista on, mutta tuntuu ettei se lämmitä yhtään.  Linnutkin käyvät kilvan ruokintapaikalla.  Oravakin jemmaa ruokaa poskiinsa ja kantaa sitä kätköihinsä. 
Kameran kanssa olen liikkunut luonnossa.  Kuvaamisessa menee aika aivan juoksemalla.  On hienoa tähtäillä kameralla lintuja ja luonnon heräämistä.  Tähän juttuun en kuvia saanut.  Täällä maalla nuo nettiyhteydet ovat niin heikot, että kuvien lataaminen kestää ikuisuuden jos onnistuu ollenkaan.
Lunta on vielä metsissä vaikka kuinka paljon.  Pakkasesta on se hyöty, että hankikantoa on.  Metsässä on mukava liikkua kun ei uppoa polviin saakka.  Kylmästä huolimatta ojanpientareilla leskenlehdet kukkivat jo täyttä päätä. Nokkosperhosenkin näin piipahtavan tutkailemassa, kannattaako vielä tulla ulos.  Ei kannata, siivet jähmettvät niinkuin minun sormeni jos otan hanskat pois.

Viimevuotiset leskenlehdet sain näkyviin.  Viime vuonna pääsiäinen oli myöhemmin, joten niitä ei voi verrata keskenään.